Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Başkanı Donald Trump, ticaret savaşında yeni tarifelerle Amerikan şirketleri yerli üretime zorlarken Ford Motor, karlılık endişelerini öne sürdü.

Trump'ın Pazar günü Twitter üzerinden "ABD'de üret" çağrısına yanıt veren Ford, ABD'de üretimin karlı olmayacağını öne sürdü.

Şirketten yapılan açıklamada, "Yılda 50 binden az satış hacmi beklentisiyle Focus Active'in ABD'de üretilmesi karlı olmaz." denildi.

Focus'un yeni modelini 2019'un ikinci yarısından itibaren Çin'den ithal etmeyi planlayan Ford Motor, gümrük tarifeleri nedeniyle bundan vazgeçmişti.

Geçtiğimiz ayın sonunda Ford Motor'un Kuzey Amerika Başkanı Kumar Galhotra, "Çin'den ithal edilen otomobillere ABD'nin yüzde 25 gümrük vergisi uygulaması bizim için çok zor bir ticari durum. Bu yüzden kaynakları başka yerlere dağıtmayı seçiyoruz." demişti.

Pazar günü Trump, "Ford, artan ABD gümrük vergileri nedeniyle Çin malı küçük araçları ABD'de satma planının aniden öldürdü. Bu sadece başlangıç. Bu otomobil artık ABD'de yapılabilir ve Ford hiç gümrük vergisi ödemez." demişti.

Ford, ABD'deki tüm otomotiv üreticilerden daha fazla işçi istihdam etmekten ve daha fazla araç üretmekten gurur duyduğunu vurguladı.