Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro dolar karşısında, traderların Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) bugünkü toplantısında faizlerin piyasaların fiyatladığından daha erken faiz artırımına gidip gitmeyeceğine ilişkin vereceği işaretleri beklemeleri ile birlikte, 3 günlük

Euro/Dolar paritesi, önceki üç günde yüzde 0.6 yükseldikten sonra yüzde 0.1 gerileyerek 1.1616 seviyesine indi.

Euro son yedi AMB toplantısı gününde değer kaybetti. Bankalararası oyuncular, Avrupalı bir tradera göre, 1.1550 civarındaki kaldıraçlı talep ile birlikte, 1.1700-20 seviyelerine doğru bir ralli olabileceğini düşünüyor.

AMB Başkanı Mario Draghi'nin bugün toplantı sonrası yapacağı yorumlar, ya yatırımcıların fiyatlamakta olduğu 2019 yılının sonuna doğru faiz artırımı beklentilerini ya da da daha erken bir faiz artırımı bekleyen analistlerin görüşlerini güçlendirebilir.

MUFG Döviz analisti Lee Hardman, "Bugünkü AMB politika sinyali sürpriz bir şekilde daha güvercin çıkmazsa, Avrupa faiz piyasasının ilk faiz artırımı beklentisini 2020 yılına iteceğinden süphe duyarız," dedi ve Euro için aşağı yönlü riskler muhtemelen bugünkü politika toplantısından itibaren yalnızca ılımlı olacak" şeklinde görüş bildirdi.