Advertisement
HABERLER ABONE OL

Ünlü Menkul Değerler Yönetici Direktörü Murat Gülkan, Bloomberg HT'de Barış Esen'in Küresel Piyasalar programına konuk oldu.

Murat Gülkan, "Yaşadığımız, içinde bulunduğumuz gündem esnasında Orta Vadeli Program, gündelik endişelere ilaç olma amacı gütmeyen bir program. Özellikle daha önce açıklanan OVP'lerin de büyük ölçüde kadük kaldığını hatırlayacak olursak bu OVP'den bazı bakımlardan çok fazla bir şey beklememk lazım, bazı bakımlardan da önemli ipuçları beklemek gerektiğini düşünüyorum" dedi. 

Gülkan, "Bunları şöyle sıralayabiliriz. OVP içinde yer alabilecek büyük ve önemli altyapı projeleri tarzı maddelere piyasanın çok fazla ilgi göstereceğini zannetmiyorum hatta bunlar biraz da negatif tepkiye de yol açabilir. Yine OVP'de olmasını bekleyebileceğimiz bir dizi yapısal reform başlığının oldukça önemli olmakla beraber bu yoğun gündemde çok fazla ilgi göreceğini de zannetmiyorum" şeklinde konuştu.

Murat Gülkan, "OVP'nin içinde eğer yer alırsa önemli bir çapa teşkil edeceğini düşündüğüm bir mali kural konusu var. Sayın Bakan bu konuda daha önce bazı imlarda bulundu. Mali kural 2012 yılında gündeme gelmiş ancak devreye sokulmamıştı. O zamandan beri ekonomide öngörülebilirliğin azaldığını da düşünecek olursak mali kural getirilmesi önemli bir çapa olacaktır. Bir de OVP'nin konusu olmayabilir ama gündemdeki banka kredilerinin yendiden yapılandırılmasıyla ilgili bir ifade bulunması durumunda bu konu da yoğun ilgi çekecektir. Çünkü daha kısa vadeli gündemin en önemli maddelerinden birisi de bu banka konusu" dedi.