Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Türkiye'de bir süredir gündemi meşgul eden Uber flaş bir açıklama yaptı. Uber'in Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şöyle denildi:

"İş ortaklarımıza ve yolcularımıza daha iyi bir deneyim sunmak için tüm mevcut UberXL sürücü ortaklarımızla birlikte e-Fatura sistemine geçmiş bulunuyoruz. Artık UberXL yolculuklarınız için kolayca e-Fatura alabilirsiniz."

 

Uber'in blog sayfasında ise uygulamanın detayları hakkında bilgi verildi. Yapılan açıklamada Türkiye'ye sonuna kadar olunduğuna vurgu yapıldı. Açıklama şöyle:

Uzun vadeli sadık bir iş ortağı olarak Türkiye’ye sonuna kadar bağlıyız. Yerel pazarın beklentilerine uyum sağlamak için yoğun bir şekilde çalışmaya ve kullanıcılarımıza daha iyi bir deneyim sunmak için teknolojimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Bu yoldaki adımlardan biri olarak, tüm mevcut UberXL sürücü ortaklarımızla birlikte e-Fatura sistemine geçmiş bulunuyoruz.

Artık UberXL yolculuğunuzun e-Faturasını kolayca alabilirsiniz. Aynı zamanda, sürücü iş ortaklarımız da sağlanan hizmet bedeline ilişkin e-Faturayı Uber’den alıyor olacak.

Geçtiğimiz aylarda Türkiye'de taksicilerin yoğun tepkilerinin ardından haziran ayında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, turizm taşıma belgesiyle UBER taşıma yapılmasını yasaklayan bir karar almıştı.

 

İBB Başkanı Mevlüt Uysal ise UBER ile ilgili olarak daha önce, "UKOME olarak aldığımız bir karar vardı. Turizm belgesi olan araçların korsan taksi, UBER taşımacılığına yönelirse belgelerinin iptal edilmesiyle ilgili bir kararımız vardı. 7 yolcu ve 12 saat öncesinden bunun bildirim şartını UKOME'den görüşülmüştü. Turizmciler ise "Ola ki yedinin altında bir aile gelse onları alamayacak mıyız"dediler. Bu durumda sıkıntı olacak bir durumdu. Öyle olunca yedi sayısının kaldırdık. 12 saat şartı ise İstanbul özellikle turizm açısında çok hareketli. Turist üç saat öncesinden karar verdi. Bir saatlik mesafeden geldi diyelim. Böyle bir durumda gidip havalimanından alınamayacak mı? Son aldığımız bu karar "UBER'e tekrar yol açıldı "gibi algılanmasın. Turizm taşıma belgesi ile UBER taşımacılığı tespit edildiği anda belgeleri iptal edilecek. Sadece turizmcilerini yaşamış olduğu sıkıntıları giderme adına orada sayı ve saat konusunda sınırlamaları kaldırmış olduk. Turizm taşıma belgesi UBER taşıma korsan taşımaya müsaade edilmeyecek. Turizm taşıma belgesi varsa sadece bunu yapacak" demişti.

habertürk.com