Advertisement
HABERLER ABONE OL

Yarınki zirvede Almanya Ekonomi Bakanı Altmaier’in yanı sıra, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut, Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, DEİK Başkanı Nail Olpak, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TİM Başkanı İsmail Gülle, MÜSİAD Başkan Abdurrahman Kaan ve TÜSİAD temsilcileri yer alacak.

Cumhurbaşkanı ekonomi başdanışmanları ile uluslararası alanda söz sahibi Siemens, Mercedes, BMW, Bosch, Krone, Thyssen Krupp, Eon gibi Alman şirketlerin üst düzey yöneticileri de zirvede yer alacak.

- FIRSATLAR VE TEŞVİKLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de yapılacak görüşmede Alman firmalarına yeni yatırım davetinde bulunacak. Görüşmede Türkiye ve Almanya’nın üçüncü ülkelerde oluşturacağı işbirliği imkânları da değerlendirilecek. Bu kapsamda başta otomotiv, enerji, perakende, telekominikasyon, ulaştırma olmak üzere önümüzdeki dönemde atılabilecek adımlar konuşulacak. Erdoğan, Yatırım Ofisi’ne yeni yatırımlar ve işbirlikleri için kolaylık sağlanması talimatını verecek.