Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 24 Ekim 2018

1- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek "Şura-yı Devlet'ten Danıştay'a Uluslararası Sempozyumu"na katılacak, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde sempozyumun katılımcılarına yemek verecek.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Türkiye Varlık Fonu AŞ Yönetim Kurulu Toplantısı'na başkanlık edecek, TBMM Başkanı Binali Yıldırım ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/11.00/13.00/14.00/16.00/17.00)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde MYK ve Parti Meclisi toplantılarına başkanlık edecek.

(Ankara/09.30/11.00)

3- Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/10.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Valiliği ziyaret edecek, Almus Aliyyül Murtaza Erkek Kur'an Kursunun açılış ve Fatımatüz-Zehra Kız Kur'an Kursundaki 48 Hafizenin İcazet Töreni'ne katılacak.

- Kentte ziyaretlerde ve huzurevi açılış töreninde yer alacak Selçuk, Ballıca Çocuk Evinde incelemelerde de bulunacak.

(Tokat/09.30-20.00)

2- TBMM'den

- Genel Kurulda, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi görüşülecek.

- KİT Komisyonunda, Türkiye Elektrik İletim AŞ Genel Müdürlüğü ile Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt AŞ Genel Müdürlüğünün hesapları ele alınacak.

(TBMM/14.00/11.00)

3- CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/14.00)

EKONOMİ

1- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Toplantısı’na katılacak.

(İstanbul/15.00)

2- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Marmara Bölge Toplantısı’na iştirak edecek.

(Ankara/14.00)

3- TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Dijital Dönüşüm ve Akıllı Sistemler Uluslararası Konferans ve Sergisi'nin (DTSS 2018) açılışında konuşacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Irak'ta bağımsız siyasetçi Adil Abdulmehdi, kabinesini meclisin onayına sunacak.

(Bağdat)

GÜNCEL

1- Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda öldürülmesinin ardından gelişmeler ve olayın dünyadaki yansımaları izleniyor.

2- Yargıtayın kuruluşunun 150. yılı kapsamında düzenlenecek "İdari Teşkilat ve Yargı Bağımsızlığı" konulu toplantıda tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı konferans verecek.

(Ankara/14.30)

3- FETÖ davaları

- FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, Hava Harp Okulunda görevli subayların da aralarında bulunduğu 32'si tutuklu 43 sanığın yargılanmasına İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesince Bakırköy Adliyesi Konferans Salonu'nda devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

- FETÖ'nün darbe girişiminde Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 52 kişinin yargılandığı dava, Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

(Ankara/09.30)

AA