Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de teknoloji şirketlerinin 3'üncü çeyrek finansal sonuçlarının beklentileri karşılamaması ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımlarına ilişkin devam eden öngörülerle pay piyasalarında sert düşüşlerin yaşanması, Asya Borsalarına da negatif yansıdı.Asya borsalarında Tokyo'dan Sidney'e kadar hisseler düşerken, hazine tahvilleri kazançlarını korudu. 

Goldman Sachs yuanda değer kaybının altı ay daha sürmesini beklediklerini söyledi. Güney Kore'de büyüme verileri üçüncü çeyrekte yıllık yüzde 2 aylık yüzde 0.6'lı seviyerle tahminleri karşılayamadı. 

Bölgedeki bir çok endeks yüzde 2'den daha fazla düşerek MSCI Asya Pasifik Endeksi'ni ayı piyasasına doğru itti. Japonya Topix Endeksi kapanışta bir yıldan daha fazla bir sürenin en düşük seviyelerine geriledi. 

Japonya hisseleri Topix Endeksi'nin şirket karlarına yönelik artan endiişeler ve küresel ekonominin soğumasıyla 2008'den bu yana en sert aylık düşüşünü gerçekleştirdi. Tokyo'daki Tokai Tokyo Reserarch Institute Co.'danbaş piyasa analisti Toshio Sumitani; "Yatırımcılar şirket karlarına olan inançlarını yitiriyor" dedi. 

Japonya Topix Endeksi kapanışta yüzde 3.1 düşerek Ekim'de toplamda yüzde 12 kaybetti ve Eylül 2017'den bu yana en düşük seviyesine geriledi. 
Nikkei 225 Stock Average yüzde 3.7 azalarak kapandı.
Avustralya S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 2.8 azaldı.
Güney Kore Kospi Endeksi yüzde 2.1 düştü.
Hong Kong Hang Endeksi yüzde 2 azaldı.
Şangay Bileşik Endeksi yüzde 1.2 düştü.
Hindistan'da Sensex endeksi yüzde 1,1 azaldı.
Dolar/yen paritesi ise yüzde 0,2 değer kaybederek 112,1 seviyelerinde dengelendi.