Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Siber saldırganların Marriott’a ait Starwood grubu otellerinde konaklayan 500 milyon ziyaretçiye ait verileri ele geçirdiği ortaya çıktı. 2014 ile 2018 yılları arasını kapsayan güvenlik ihlalinden, sözkonusu otellerde konaklayanların doğum tarihi, pasaport numaraları, e-posta ve kredi kartı bilgilerinin de etkilendiği belirlendi.

Marriot’tan yapılan resmi açıklamayla duyurulan veri hırsızlığında hacker’lar, Starwood Grubu’nun konuk rezervasyon veritabanını ele geçirdi.

10 Eylül 2018'den önce sözkonusu otellerde rezervasyon yapanları ilgilendiren ihal ile ilgili olarak yapılan açıklamaya göre son 4 yılı kapsayan veri hırsızlığından yaklaşık 500 milyon kişi etkilendi.

Marriot otelleri, bu ziyeretçilerinin 327 milyonunun isim, posta adresi, telefon numarası, e-posta adresi, pasaport numarası, rezervasyon hesap bilgileri, doğum tarihi, cinsiyet, varış ve kalkış bilgilerinin ele geçirildiğini doğruladı.

Otel grubu, müşterilerinin ödeme ve kart bilgilerinin, çift faktörlü gelişmiş şifreleme standardı (AES-128) kullanılarak şifrelenmesine karşın, bu bilgilerin ele geçirilme olasılığını ortadan kaldıramadağını da açıkladı.

'ÇOK ÜZGÜNÜZ,HERŞEYİ YAPIYORUZ...'

Yaşanan olayı kolluk kuvvetlerine bildirip, ilgili soruşturmaların başlatıldığını duyuran Marriott’ın Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Arne Sorenson, “Yaşanan bu olay nedeniyle çok üzgünüz. Misafirlerimizi desteklemek için herşeyi yapıyoruz” dedi.

Marriott’a ait Starwood grubunda yaşanan veri hırsızlığının, son 4 yıl içinde Starwood grubuna dahil otellerde konaklayan herkesin dikkatli olmasını gerektirdiğine dikkat çeken siber güvenlik kuruluşu Sophos’un Kıdemli Güvenlik Danışmanı John Shier, “Bu kişiler, önümüzdeki dönemde oltalama girişimleri, hedefli e-posta mesajları, telefon dolandırıcılığı ve finansal odaklı saldırılara maruz kalabilirler” uyarısında bulundu.

Necdet Çalışkan/Haberturk