Advertisement
HABERLER ABONE OL

İngiltere Başbakanı Theresa May, Brexit oylamasını parlamentodan geri çekti.

Avrupa Birliği liderleriye Brexit konusundaki şüphelerimi görüşeceğim diyen May, yarın parlamentoda yapılması planlanan Brexit oylamasının ertelendiğini açıkladı. 

Theresa May hükümetinin AB ile yaptığı anlaşmanın parlamentodan onay alamayacağı yönündeki tahminler son günlerde güç kazanmıştı. 

İngiliz parlamentosunda, May'in Brexit anlaşmasının yeniden müzakere edilmesini isteyenlerin sayısı bir hayli fazla. İngiliz parlamenterler anlaşmada İrlanda sınırıyla ilgili yer alan tedbir maddesinin olmaması gerektiğini düşünüyorlar. Maddeye göre, AB üyesi olan İrlanda Cumhuriyeti ile Birleşik Krallık'ın bir parçası olan Kuzey İrlanda arasına fiziki bir sınır oluşturulmayacak ve bu durum gelecekte müzakere edilecek. Ancak bu madde için bir zaman sınırı verilmemiş olmaması, bazı İngiliz politikacılar tarafından tuzak olarak değerlendiriliyor.

Eğer May'in anlaşması parlamentoda onaylanmaz ve yeniden müzakere yolu açılmaz ise Birleşik Krallık ile Avrupa Birliği arasında 'anlaşmasız ayrılık' seçeneği gündeme gelecek.

AB'DEN 'YENİDEN MÜZAKERE' AÇIKLAMASI!

Avrupa Birliği, Brexit Anlaşması'nı tekrar müzakere etmeyeceğini açıkladı.

Avrupa Komisyonu Sözcüsü, "Bizim masada hali hazırda bir anlaşmamız" var derken, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker da "Müzakerede bulunmayacağız" açıklamasında bulundu.