Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Alternatif Bank Genel Müdürü Kaan Gür Bloomberg HT'deki Finans Merkezi programına konuk oldu.

Gür, özellikle krediler tarafında reel sektöre verdikleri desteğin 25 milyar TL'ye yaklaştığını söyledi. Gür, "Önümüzdeki 3 yıl içinde 300 milyon dolarlık sermaye artışını karara bağladık. 2018'in ocak ayında 50 milyon dolarlık sermaye artışı yaptık, bir yabancı sermayeli Türk bankası olarak ülkemizin ihtiyaç duyduğu her alanda gelişimine destek vereceğiz." diye konuştu.

Fonlama enstrümanlarını çeşitlendirdiklerini belirten Gür "Bankanın çok ciddi fonlama gücü var. Daha farklı ve daha fazla sektörde, iyi dengelenmiş kredi portföyüyle yapma gayretindeyiz. Bu konuda bütün hazırlıklarımız hemen hemen tamam. 2019'un ilk aylarında bununla ilgili güzel haberler verebilirim." şeklinde konuştu.

Bu yılı, 9. ay sonu itibariyle yaklaşık yüzde 42 civarında bir büyümeyle sonlandırdıklarını belirten Gür, "Toplam aktiflerimize baktığımızda sektörün üstünde bir büyümeyi görüyoruz. Mevduatta yüzde 32 civarında büyüdük. Yüzde 16 civarında özkaynak karlılığımız var." ifadelerini kullandı. Gür, 2018'i sektörün üzerinde performansla kapatacaklarını, 2019'da da sektörün üzerinde büyümeye devam edeceklerini ifade etti.