Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

 

Ankara Konya seferini yapan yüksek hızlı tren Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz istasyonunda raydan çıkması sonucu üst geçide çarparak iki vagonu devrildi. Kaza sonucu 1'i makinist 9 kişi öldü, 3'ü ağır olmak üzere 47 kişi yaralandı.

Kazada yaralanan çok sayıda yolcuya 112 Acil Servis, itfaiye ve UMKE ekiplerince müdahalede bulunuluyor. 

Habertürk Muhabiri Fevzi Çakır;

06.30 çıkışlı Ankara Konya yüksek hızlı tren hattından Konya'ya gitmek üzere sefer yapan trenin Marşandiz istasyonunda raylardan çıkarak üst geçide çarptığını, kazanın etkisiyle iki vagon tamamen devrildiğini ve köprüden kopan parçaların da trenin üzerine yıkıldığını belirtti.

Sağlık ekipleri olay yerine intikal ederken, yaralıların çevre hastanelere sevk edildiği belirtildi. 

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Kontrol lokomotifinin Yüksek Hızlı Tren rayında olmaması gerekiyordu" denildi.

VASİP ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Yüksek Hızlı Tren banliyö treniyle çarpıştı" denildi. 

Ankara Valisi Vasip Şahin yaptığı açıklamada, "06.30'da Ankara'dan Konya'ya giden Hızlı Tren ile aynı yöndeki kılavuz trenin çarpışması sonucu kaza meydana geldi. 43 yaralı 4 vefat var. Bir yandan ekiplerimiz kurtarma çalışmalarına devam ediyor. İnşallah umudumuz daha fazla vefat olmaması. Çalışmalarımız bittikten sonra çok daha net sayı verebileceğiz. Ekiplerimiz dört bir koldan süratle çalışıyorlar. Teknik ve titiz bir çalışma yürütülüyor." dedi. 

YARALI YOLCU KAZAYI ANLATTI

Kazayı yaşayan yolculardan biri olayı şöyle anlattı:

"06.30 Konya trenine binmiştim. Tren daha hızlanmamıştı. Birden büyük bir sarsıntı yaşadık. 6. vagonda trenin raydan çıktığını fark ettik. Kapılar tamamen kilitlenmişti. Diğer vagona geçemedik. Birinci ve ikinci vagonların koparak ters döndüğünü, üzerine üst geçitin çöktüğünü gördük."

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, başkentte meydana gelen Yüksek Hızlı Tren (YHT) kazasıyla ilgili soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "Ankara-Konya seferini yapan YHT'nin Yenimahalle'deki Marşandiz istasyonunda yapmış olduğu kaza ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır." ifadesi kullanıldı.

Başsavcılık, olaya ilişkin 3 cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini bildirdi.

CUMHURBAŞKANI YETKİLİLERDEN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara- Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren´in Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz istasyonunda yol kontrolüyle görevli kılavuz tren ile çarpışmasıyla meydana gelen kaza hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sabah 06.36'da meydana gelen kazayla ilgili olarak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan bilgi aldı. Kazayla ilgili gelişmeleri takip eden Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın, can kayıplarından derin üzüntü duyduğu belirtildi. Kazada hayatlarını kaybedenlere Allah´tan rahmet, yaralılara acil şifa dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın, kazayla ilgili tüm birimlerin seferber edilmesinin önemini vurguladığı kaydedildi.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Tren kazasıyla ilgili kusuru bulunduğu gerekçesiyle TCDD personeli 3 kişi gözaltına alındı.