Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Merkez Bankası'nın 2018'in son toplantısında faizlerde değişiklik yapmama kararı sonrası 5.30'a gerileyen kur buralarda tutunamayıp yeniden 5.35'lere yükselmişti.

Merkez Bankası'nın enflasyonun Kasım'da beklenenden fazla düşmesi sonrası faiz indirimine gideceği beklentisi oluşmuştu. Global Research analistleri Sertan Kargin ve Lina Barokas Merkez Bankası'nın ithalat fiyatları ve zayıf iç talep nedneiyle enflasyon beklentileri konusunda iyimser görüşe sahip olduğunu, 31 Mart'taki yerel seçimlere kadar para polştikasında gevşeme ihtimalini dışlamadıklarını, gelecek toplantılarda erken bir faiz indirimi ihtimalinin yüksek olduğunu bildirdi.

Stratejist Yeliz Karabulut da Bloomberg HT'ye bankanın sıkı duruşa devam etme mesajının piyasaya güven verdiğini belirtti. Uzman "Merkez Bankası'ndan piyasanın güven duymasına neden olan açıklamalar geldi, sıkı duruşa devam edilecek açıklaması pozitif fiyatlamaya neden oldu. 2019'un 6. ayından sonra dolar ve enflasyonu göz önünde bulundurarak belki faiz indirimine gidebilir." şeklinde konuştu.

Bir süredir 5.35 - 5.40 bandında hareket eden Dolar/TL bu sabah saatlerinde en düşük 5.3381'i gördü, daha sonra 5.42 seviyesinin üzerini gördü.  Euro/TL % 0.6 yükselişle 6.11'den alıcı buluyor.

Yurt içinde bugün önemli bir veri akışı bulunmuyor. Akşam saatlerinde kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye'nin kredi notu değerlendirmesini açıklaması bekleniyor. Son olarak 13 Temmuz'da Türkiye'nin kredi notunu "BB+"dan "BB"ye indiren, görünümü de "negatif"te tutan Fitch'in not veya göerünümde bir değişiklik yapması beklenmiyor.