Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

UBS İngiltere Yatırım Ofisi Direktörü Geoffrey Yu Bloomberg HT'ye ABD verilerinde yavaşlama olduğunu, Fed'in de buna tepki vereceğini söyledi. Yu, "2019'te Fed açısından daha az şahin döneme gidiyoruz, faiz artırımı olacak ama ton gerçekten değişiyor"  dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Fed'e yönelik eleştirilerini değerlendiren Yu, Fed'in bağımsızlığına saygı gösterilmesi gerektiğini, ABD verilerinin yumuşamasıyla Fed'in daha az şahin olacağını, Beyaz Saray'ın da bunu daha 'kabul edilebilir' bulabileceğini kaydetti.

Avrupa Merkez Bankası'nın parasal genişlemenin sonuna gelmesine dair Yu, "Bizim beklentilerimiz de bu yöndeydi. Gelecek yıl en az bir kez faiz artışı bekliyoruz. Ancak Euro Bölgesi ekonomisi açısından endişeler var." yorumunu yaptı.

Merkez Bankaları'nın daralan bilançolarının gelişen piyasalara nasıl etkisi olacağı sorusuna ise Yu, "Fed'in para politikalarından daha çok etkilenecektir. Gelişen piyasalar bu yıl Fed politikaları ve dolardaki güçlenme nedeniyle beklediğimizden de zor bir yıl geçirdi. Gelişen ülke varlıkları şu an cazip görünüyor." yanıtını verdi.

2019 için yatırım önerilerini anlatan Yu, "yatırımlara uzun vadeli olarak devam edilmesi gerektiğini söylüyoruz. Hisseler şu an cazip görünüyor ancak yatırımcılar oynaklığa hazırlıklı olmalı" diye konuştu.