Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

(23:20'de güncellendi)

Haftanın ilk 2 işlem gününde 5.33 - 5.39 bandında dalgalanan Dolar/TL yeni güne düşüşle başladı. Daha sonra hafif artışla 5.35'e yükselen kur akşam saatlerinde en düşük 5.21'i gördü.

Fed, Çarşamba günkü politika toplantısında faiz artırımına gitti. Buna göre ABD Merkez Bankası faizleri yüzde 2.25 - 2.50 seviyesine yükseltti. ABD'li politika yapıcıların 2019 faiz artırımı patikasına dair tahminleriyse üçten ikiye geriledi.

Dolar/TL, Fed'in faiz artırımı kararının ardından fazla değişmeyerek gün içi kaybını korudu. Ancak kur, toplantı sonrasında gerçekleştirilen Fed Başkanı Jerome Powell'ın basın toplantısıyla birlikte kayıplarını azalttı.

Dolar/TL, TSİ 23:20'de yüzde 0.65 ekside 5.3090 seviyesinden işlem gördü.

İstanbul Portföy Yönetici Ortağı Tufan Deriner Fed toplantısının önemine vurgu yaparak Bloomberg HT'ye "Bu ay faiz artırıp sonrasında faiz artış hızını yavaşlatacağını söylerse piyasa nasıl tepki verir bunu söylemek kolay değil. Ama bizim gibi gelişen ülkeler açısından görece olarak olumlu bir etkisi olacaktır. Ama yurt dışında ciddi bir geri çekilme gördük ve hala düşüş potansiyeli var. Sanki çıkacak karar ne olursa olsun dolar diğer kurlara karşı biraz değer kaybedecek diye düşünüyorum" değerlendirmesini yaptı.

(23:20'de güncellendi)