Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bu hafta 5.21'e kadar gerileyen, ABD Merkez Bankası'nın bu haftaki faiz artışı sonrası ise yükselen kur son işlem gününde yükseliş ve düşüş arasında gidip geldi.

Dolar/TL dün 5.25 seviyelerinden kapanırken bu sabah en düşük 5.24'ü test etti, kur daha sonra yönünü yukarı çevirdi ve %1'in üzerinde artışla 5.3211'i test etti. Euro/TL 6.04'ten 6.07'ye, sepet kur 5.65'ten 5.69'a yükseldi.

ABD Borsalarında dün %2'ye yaklaşan sert satışlar bugün Asya piyasalarına da yansıdı. QNB Finans Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdürü Serdar Pazı Bloomberg HT'ye "Yılın sonuna doğru alışık olduğumuz Noel Baba rallisi hareketinin aksine bu 9 - 10 yıllık yükseliş trendinin sonuna gelindiği fiyatlanıyor. Dışarıda satış baskınının bize bire bir yansımasını beklememek gerekir. Kur belli bir stabiliteye kavuştu. Ama risk iştahı bu kadar düşükken TL varlıkların olumlu ayrışması da zor görünüyor." değerlendirmesini yaptı.

Garanti Yatırım ise yolladığı notta "USDTRY paritesi 5.25 seviyesine kadar sarktı, önceki destekler olan 5.15 ve 5.20 test edilebilir. ABD tahvil piyasasında dengelenmeden dolayı, Dolar satışlar da dengelenebilir ve satışlar sınırlı kalabilir. Yukarıda 5.4 ve 5.43 sıralı dirençler." yorumuna yer verdi.

ABD 3. çeyrek büyüme verisi açıklandı. Büyüme %3.5'ten %3.4'e aşağı yönlü revize edildi. Veri sonrası dolar/TL 5.30'daki seyrini sürdürdü.