Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Spor kulüplerinin hisse senetleri, hafta sonu Bloomberg HT'de yayınlanan kulüplerle ilgili finansal yeniden yapılandırma haberinin ardından haftaya güçlü yükselişle başladı.

Buna göre Ziraat Bankası ve birkaç banka, kulüp borçlarında uzun vadeli bir yeniden yapılandırmaya gidecek ve bu şekilde kulüplerin nakit akışında bir rahatlama sağlanacak.

Kulüp hisseleri, gelişmenin ardından Pazartesi gününe güçlü başladı. Galatasaray hisseleri güne yüzde 9.1 artıda başlarken, Beşiktaş hisseleri güne yüzde 9.5, Fenerbahçe hisseleri yüzde 6.5 yükselişle başladı.

Borsa İstanbul (BIST) 100 endeksi, haftaya yaklaşık yüzde 0.70 değer kazancıyla 89,444 puandan başladı. Bankacılık endeksi yüzde 1.25, holding endeksi yüzde 0,65 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 7.99 ile spor, en çok gerileyen ise yüzde 0.26 ile ticaret oldu.

Edinilen bilgiye göre TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın Pazartesi akşamı söz konusu çalışmanın detaylarını açıklayacak.