Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dün erken saatlerde ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye mesajları ve artan gerilimle %1'i aşan artışla 5.54'e kadar yükselen Dolar/TL akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Trump ile telefonla görüşmesinin ardından 5.43'lere kadar gerilemişti.

Dün günü önceki kapanışa göre % 0.31 azalışla 5.4463'ten tamamlayan Dolar/TL bu sabaha ise 5.45 seviyelerinde başladı. Kur sabah saatlerinde en düşük 5.43, en yüksek 5.46'yı test etti. Euro/TL 6.25, sepet kur 5.84'te seyrediyor. 2 yıllık tahvil faizi 40 baz puan gerileyerek %18'in altını gördü.

Bugün içeride işsizlik verisi, ABD'de ÜFE izlenecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı  aralık ayına ilişkin bütçe verilerini açıklayacak. İngiltere Parlamentosu'ndaki Brexit oylaması da günün öne çıkan gelişmelerinden...

Yarınki Merkez Bankası kararı haftanın en önemli gündem maddesini oluşturuyor. Son dönemde enflasyonda görülen yavaşlama faiz indirimi beklentilerini gündeme getirse de Merkez Bankası'nın bu toplantıda faiz oranlarını değiştirmesi beklenmiyor.