Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bazı yatırımcılar kanun yapıcıların tarihi Brexit anlaşması oylamasının öncesinde, İngiltere hisselerinde işi şansa bırakmak istemiyor.

İngiltere'nin hisse senetlerine odaklanan en büyük exchange traded fonu iShares Core FTSE 100 UCITS ETF'sinden, Başbakan Theresa may'in Brexit planı oylamasından bir gün önce Pazartesi günkü işlemlerde 470 bin sterlinlik (610 bin dolar) çıkış oldu.

Bloomberg tarafından derlenen verilere göre bu, Şubat ayından bu yana görülen en sert günlük çıkış oldu.

Yatırımcıların hisse ETF'sinden çıkışı, sterlin cinsinden fonun getirisinin eksi yüzde 4 olmasına karşın -2018 sonundaki küresel piyasa kargaşası sırasında bile- yılın büyük bölümünde istikrarlı girişler kaydetmesi sonrasında algı değişikliğini işaret ediyor.

Aberdeen Standard Investments küresel strateji birimi yöneticisi Andrew Milligan, “Fon yöneticileriyle gerçekleştirilen anketler yılın başında İngiltere hisselerinde ciddi anlamda ilgi kaybını, hatta endişe olduğunu gösteriyor. Bu Brexit belirsizliğiyle ilişkilendirilebilir, ama yatırımcılar Avrupa hisse senetlerine karşı da daha korumacı bir duruş alıyor.” dedi.

FTSE 100 Endeksi, bazı traderların hisse senetlerinde aşırı satış olduğunu belirtmesiyle 2019 yılına pozitif bir başlangıç yaptı. Endeks geçen yıl yüzde 12 düşerek 2008 finans krizinden bu yana en sert kaybını kaydetti.