Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dow Jones Endeksi 11 Aralık'ta görüğü dip seviyelerden yukarı yönlü ivmesini sürdürse de 50 günlük ortalamanın altında kalmaya devam ediyor. Endeks, bankacılık sektörü ve Çin'den gelen haberlerin yarattığı iyimserlik etkisiyle günü yüzde 0,59  yükselişle 24.207,16 puanda tamamladı.

Standard&Poor's (S&P) 500 yüzde 0,22 artışla 2.616,10 puanda, Nasdaq Teknoloji Endeksi ise yüzde 0,15 yükselişle 7.034,69 puanda seyretti.

ABD Borsaları, Bej kitap raporunda yer alan, "Piyasadaki oynaklık, ticaret ve politikada iyimserlik azaldı. Görünüm genel olarak olumlu kaldı. 12 Bölgeden 8'inde büyüme ılımlı sürdü. İmalat pek çok bölgede yavaş hızda arttı. 12 bölgeden 4'ünde ekonomik aktivite yavaş ya da yatay seyretti. Oto satışları yatay kalırken oto dışı perakende satışları ılımlı arttı. Tatildeki perakende satışlar bazı bölgelerde 2017'ye göre arttı. Kazançlar ılımlı kaldı, kalifiye elemanların maaşları arttı" gibi nötre yakın ifadelere rağmen Bank of America ve Goldman Sachs'ın karlılık tahminlerini beklentilerin üzerinde açıklamaları ve Çin'in likidite enjeksiyonunun olumlu yansıması faktörleriyle günü pozitif görünümde kapattı.

Goldman Sachs işlemlerde yüzde 9.5 yükselirken, Bank of America  yüzde 7.1 primlendi