Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Davos'ta Bloomberg HT'ye konuşan  Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, İddaa'nın 11 Şubat'taki ihalesine yeniden katılacaklarını söyledi.

Data'nın önemine dikkat çeken Terzioğlu ön 10 sene suni zekanın hayatımzıa girmesiyle bireyler ve şirketlerin sıfır gecikmeli karar destek sistemlerini kullanacağını söyledi.

Terzioğlu data'nın önemine vurgu yaparak "bugünkü ticaret savaşlarında bile konu teknolojiye gelmiş durumda. Burada da konu data. Türkiye'nin data'sı Türkiyede kalmalı, Türkiye'de istihdaö yaratmalı, vergi üretmeli diyorduk. Dünyanın ileri ülkeleri artık datayı dijital bakanlıklar halinde yönetmeye başladı.

Bugünün petrolü data. Petrolü nasıl ki işleyince milyon dolarlık değer çıkıyor dataayı da işlediğinizde büyük değerler yaratıyor. O yüzden Türkiye data'sına sahip çıkmalı" diye konuştu.

Türkiye'nin önemli bir data üreticisi ülke olduğunu kaydeden Terzioğlu "fakat maalesef bu dataları Türkiye'de tutmuyoruz. Bugün bir Almanya'nın, Çin'in kendi datasına sahip çıkması için aldığı tedbirleri almıyoruz." dedi.

İDDAA İHALESİ

İddaa ihalesinin 11 Şubat'ta olacağını ve ihaleye katılacaklarını kaydeden Terzioğlu "biz ilk ihaleye tek başımıza katılmıştık, gerekli rekabet oluşmadığı için ihale komisyonu bier kere daha ypıacağınuı açıkladı, biz de tekrar ihaleye katılacağız. Spor müsakabalarındaki bahis oyunları gönüllü vergilendirme sistemidir. O yüzden Türkiye'de önemli bir gelir fırsatı var, bunu muhakkak emin ellerde tutmak lazım..Biz bu konuda istgekliyiz ve ihalede yerşmşzi alacağız" şeklinde konuştu.