Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bu hafta 5.30 seviyesini altına gevşeyen, dün akşam saatlerinde de 5.24 ile 21 Aralık'tan beri en düşük seviyeyi test eden Dolar/TL bu sabah en düşük 5.2572, en yüksek 5.2769'u gördü.

Euro/TL de 6'nın altına gerileyerek 5.97'de işlem görüyor. BIST 100 endeksi dün yüzde 1,63 artarak 101.774,29 puandan günü tamamladı.

- HANE HALKI ALIMLARI DEVAM ETTİ

TEB Yatırım yolladığı bir notta kurda ilk hedefleri olan 5.2577'nin dün akşam Londra/New York satışlarıyla gerçekleşmesine rağmen, hane halkı Döviz alımlarının devam etmesiyle aşağı kırılamadığını bildirdi.

TL varlıklardaki pozitif ayrışmayı Bloomberg HT'ye değerlendiren Stratejist Yeliz Karabulut doların zayıf seyrinin ve dünyadaki ekonomik konjonktürün Türkiye'nin lehine olduğunu kaydetti. Uzman "para bolluğunun devam ediyor olması gelişen ülkelere yarıyor. Jeopolitik risklerin de toparlandığını görüyoruz." yorumunu yaptı.  

Bugün yurt içinde reel sektör güveni verisi takip edilecek. ABD'de ise hükümetin kapalı olması nedeniyle veri açıklanmayacak.

Avrupa Merkez Bankası dün faiz kararını açıkladı. Faizlerde beklendiği gibi değişiklik olmazken Başkan Mario Draghi görünüme dair risklerin aşağı döndüğünü söyledi. Draghi ayrıca TLTRO’lar ile ilgili karar alınmadığını da ifade etti.