Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasaların tecrübeli yatırımcısı Mark Mobius, şimdi EM varlıklarında alım için uygun zaman olduğunu düşünüyor. Mobius'a göre Hindistan, Brezilya ve Türkiye varlıkları alım için uygun.

Mobius, Cuma günü Singapur'da Bloomberg Television ile gerçekleştirdiği mülakatta “Şu aşamada özellikle Hindistan ile ilgileniyoruz. Hindistan'a gerçekleştirdiğim iki haftalık tatilden döndüm ve değişime hayran kaldım.” dedi.

Mobius, yatırmcıların alım yapma nedeniyle ilgili olarak, hisse, Döviz ve tahviller olmak üzere tüm varlıkların ticaret savaşı ve Fed'in sıkı para politikasına yönelik endişelerle 2018'i kötü geçirmesinin ardından EM ekonomilerinin birçoğundaki “müthiş iyileşmeyi” işaret etti.

Franklin Templeton'da geçirdiği 30 yılın ardından geçtiğimiz yıl Mobius Capital Partners LLP'yi kuran EM yatırımcısı, David Ingles ve Rishaad Salamat ile gerçekleştirdiği mülakatta Hindistan'dan bahsederek “Bu baya inanılmaz, ve tabii o büyüklükte bir ülke için yüzde 7 büyümeye bakıyorsunuz, bu çok etkileyici.” dedi.

Mobius, parasının yüzde 30'unu Hindistan'a, yüzde 30'unu Brezilya ve Arjantin de dahil olmak üzere Latin Amerika'ya, yüzde 30'unu Polonya ve Romanya gibi Doğu Avrupa ülkelerine yatıracağını ve kalanını Çin ve Asya'nın diğer yerlerine dağıtacağını söyledi.

Mobius, fiyat/kazanç ve piyasa değeri/defter değeri rasyolarını işaret ederek gelişen piyasa hisselerinde değerlemelerin çok cazip olduğunu ve gelişmiş ekonomilerden çok daha düşük olduğunu söyledi.