Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Ağırlıklı olarak havalimanları ve şehir merkezlerinde günlük araç kiralama hizmeti veren Sixt Türkiye’de (Artı Seyahat Acentesi Tekst. San. Ve Ticaret AŞ) bir süredir yaşanan mali darboğaz aşılamayınca konkordato talebi gündeme geldi.

İzmir Ticaret Mahkemesine yapılan başvuruda, şirkete yönelik konkordato kararı verilmesi halinde, şirket faaliyetlerinin yeniden etkin bir biçimde yürütüleceği kaydedildi. Filosunda bin 400 otomobil bulunan şirketin 200 milyon lirayı aşkın borcu bulunduğu kaydediliyor. Dava dilekçesine göre, olumsuz piyasa koşulları, bayilerin taahhütlerini yerine getirmemesi ve ortaklardan birinin büyük mali kriz, Artı AŞ’nin de mali dengesini bozdu.

OPERASYONLAR DEVAM

Sixt Türkiye Genel Müdürü Cenk Fadıllıoğlu “Konkordato talebinde bulunduk. Mahkeme 3 aylık geçici mühlet verdi; komiser ataması yaptı. Bu başvuru ile yasal hakkımızı kullandık. Bu başvuru ile birlikte banka borçlarımızı yapılandırmak istiyoruz. Operasyonlarımızda herhangi bir değişiklik yok” dedi.

11 YILDIR TEMSİLCİ

Almanya’da 1912’de kurulan Sixt, dünya genelinde 110 ülkede faaliyet gösteriyor. Türkiye’de araç kiralama sektörüne 1990’lı yılların sonunda giren Sixt, 2008’den bu yana da Artı AŞ tarafından temsil ediliyor.

Fehmi Sertdemir ve İbrahim Hakan Özyılmaz’ın kurduğu Artı AŞ’ye, üç yıl önce, Has Otomotiv’in de bağlı olduğu Has Global Yatırım Holding AŞ ortak olmuştu. 12 milyon TL sermayeli şirketin yüzde 39’ar hissesi Sertdemir ve Özyılmaz’a yüzde 21,6 hisse ise Has Global AŞ’ye ait görünüyor. Öte yandan, filo kiralama sektörünün önemli oyuncularından Kuveytli Fleetcorp AŞ de geçen yıl sonunda konkordato talebinde bulunmuş, ancak mahkeme şirketin iflasına karar vermişti.

hurriyet.com.tr