Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın Davos Zirvesi'nde Bloomberg HT'nin sorularını yanıtladı. Akın Türkiye'nin yılın 2. yarısından itibaren çıkışa geçeceğini söyledi.

Türkiye'ye ilgi olduğunu belirten Akın "bilhassa dost ülkelerin bankaları Türkiye'ye çok ciddi rağbet gösteriyorlar. 2018'de yaşadığımız ufak sarsıntılar, doların ani değer kaybetmesi bir takım fırsatların da ortaya çıkmasına yol açtı, fiyatlar ucuzladı mı diye Türkiye'ye rağbet gösterilmiyor değil. Hala daha ilgi olduğunu görüyoruz, yabancı bankalar Türkiye'ye rahatlıkla para verebileceklerini söylüyorlar.

"YATIRIM YAPMANIN TAM ZAMANI"

Türkiye YEP'in arkasından durduğunu gösterdi, eğer bunu devam ettirirse Türkiye yılın ikinci yarısından itibaren yatırımcılar tarafından satın alınmaya başlayacak ve Türkiye çıkışa başlayacaktır. Türkiye'ye yatırım yapmanın tam zamanıdır. Yapılan yatırım misliyle geri dönecektir." diye konuştu. Tüm yatırımcılara da çağrıda bulunan Akın "ellerini çabuk tutsunlar" mesajı verdi.

Akfen olarak projelerinden de bahseden Akın önümüzdeki günlerde Türkiye'nin en büyük bakır madenini işletmeye alacaklarını söyledi.

"MADEN YATIRIMLARI SÜRÜYOR"

Akın "Yenilenebilir alanda Türkiye'nin en büyük enerji platformunu kuracağız. Şehir hastanelerinde güzel bir çıkışımız var. Şu an Eskişehir, Isparta'yı aştık, Tekirdağ'la devam ediyoruz. O alandaki yatırımlarımız devam edecek. Otellerimizi yapmaya devam ediyoruz. Bodrum'da yıl sonunda otelimiz işletmeye girecek.

En önemlilerinden biri de maden. Maden konusunda yatırımlarımız devam ediyor. Türkiye'nin en büyük bakır madenini önümüzdeki günlerde işletmeye alacağız. O anlamda Kastamonu civarında büyük istihdam yaratacağız" diye konuştu.