Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Küresel piyasalar yeni haftada yoğun veri ve haber akışıyla yön bulacak. ABD'de bütçe krizi nedeniyle 35 gün kapalı olan federal hükümet, geçici anlaşma sağlanmasıyla bugün açılıyor.

SALI

İngiltere parlamentosu Başbakan Theresa May'in vaatlerini içeren önergeyi oylayacak.

ÇARŞAMBA

ABD Merkez Bankası yılın ilk faiz toplantısını gerçekleştirecek. Faiz oranlarında bir değişiklik beklenmezken Başkan Jerome Powell'ın küresel ivmedeki yavaşlamayla ABD ekonomisinde artan risklere dikkat çekmesi bekleniyor.

Son dönemde Fed politika yapıcıları daha fazla sıkılaşma konusunda temkinli söylemlerde bulunarak doların baskı altında kalmasına neden oldu.

Deniz Yatırım yolladığı bir notta "FOMC'nin toplantısı sonrasında bilanço normalleşmesine dair herhangi bir güvercin yönlendirme olmaması durumunda dolar endeksinin yukarı yönlü tepki verebileceğini düşünüyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Fed toplantısı 29 - 30 Ocak'ta gerçekleşecek.  



Yine aynı gün ABD 4. çeyrek büyüme verisi izlenecek. 3. çeyrekte %3.54 büyüyen ekonominin son çeyrekte %2.6 büyümesi bekleniyor.

ÇARŞAMBA - PERŞEMBE

ABD ile Çin, ticaret savaşlarını sonlandırma çabaları kapsamında müzakerelerde bulunacak.

Clinton hükümetinde Ticaret yetkilisi olarak görev yapan William Reinsch, nihai bir anlaşma beklenmese de müzakerecilerin Devlet Başkanları'na bir takım önerilerle dönebileceğini belirtti.

Müzakerelerde olumlu bir adım atılamazsa ticaret savaşları küresel ekonomi üzerinde kara bulutlar oluşturmaya devam edecek.

CUMA

Yine ABD'de tarım dışı istihdam verisi izlenecek. Aralık ayında 312 binle 10 ayın en iyi artışını kaydeden istihdam verisinin Ocak'ta 165 bin artması bekleniyor.

Ortalama saatlik ücretlerin de aylık %0.3, yıllık %3.2 artması öngörülüyor.