Advertisement
HABERLER ABONE OL

Fon yöneticilerine göre traderların Brexit'e ilişkin fazla iyimser olmasıyla birlikte sterlinde görülen güçlü yükseliş sürdürülebilir değil.

Sterlin dolar karşısında bu yıl yüzde 3 ile G - 10 paraları arasında en güçlü yükselişi kaydetti. İngiliz parasının rallisinde anlaşmasız bir Brexit ihtimalinin uzaklaştığı yönündeki güven etkili oldu.

Buna karşın hem Aberdeen Standard Investments hem de BlueBay Asset Management LLP sterlin için risklerin (dolar karşısında) aşağı yönlü olduğunu düşünüyor.

Londra'da Aberdeen Standard Investments fon yöneticisi James Athey, “Kısa vadede, kısa bir sürede çok yükseldiği için dolar karşısında sterlin satılmasında değer görüyorum ve bence piyasa, anlaşmasız Brexit ihtimalinin düşmesinden dolayı heyecanlandı.” dedi.

Sterlin Pazartesi günü dolar karşısında yüzde 0.3 düşerek 1.3155 seviyesine geriledi. Euro karşısında altı günden bu yana ilk kez değer kaybederek yüzde 0.3 düştü.

BlueBay Asset Management LLP fon yöneticisi Mark Dowding, “Eğer yasalardan hiçbiri geçmezse May bir kez daha yeterli desteğe sahip olmayan ve geçerli hiçbir alternatif seçeneği olmayan bir anlaşmayla kalacak. Mevcut kördüğüm sürecek gibi görünüyor; bu da sterlin için risklerin aşağı yönlü olduğu anlamına geliyor.” dedi.

İkinci bir referandumun ardından Brexit'in eninde sonunda bozulacağını düşünen Downding, öncesinde Mart vadesinin yaklaşmasıyla birlikte sterlinin zayıflayacağını öngörüyor.