Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Geçen haftayı 5.28 seviyelerinde tamamlayıp yeni haftaya 5.26 seviyelerinde başlayan Dolar/TL dün yükselişini hızlandırarak 5.30 seviyesini aştı. 

Kur bu sabah % 0.5 artışla 5.3627'ye kadar yükseldi, dün 6.07'de günü tamamlayan Euro/TL 6.13'te, sepet kur da 5.71'den 5.73'e yükseldi.

Kur daha sonra yükselişini tersine çevirerek gün içinde en düşük 5.3084 seviyesini gördü. Borsa İstanbul ise %1'in üzerinde yükselişte. 

TEB Yatırım'dan Işık Ökte TL'nin 2 hafta boyunca en iyi performansı gösteren gelişen ülke para birimi olduğunu belirterek "Nedenleri, TCMB’nin faiz indirim döngüsüne erken başlamayacağı fiyatlaması, DİBS piyasasında alımlar ve 5 yıllık CDS’de 52 baz puan iyileşmeydi. Bu yüzden lirada dün dolara karşı yaşadığımız %1.08 satışı normal karşılamak gerektiğine inanıyoruz. USDTRY’da 5.3783 direncini takip ediyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Bu akşam Fed'in faiz toplantısı başlayacak, karar yarın açıklanacak. Faiz oranlarında bir değişiklik beklenmiyor. Uzmanlar Başkan Jerome Powell'ın artan risklere değinebileceğine dikkat çekiyor.

Bugün İngiltere Başbakanı Theresa May'in Brexit konusundaki B Planı ile milletvekillerinin değişiklik teklifleri İngiliz parlamentosunda oylanacak.

İçeride ise önemli bir veri akışı bulunmuyor.