Advertisement
HABERLER ABONE OL

Apple Inc. kullanıcıları, FaceTime görüntülü sohbet hizmeti üzerinden diğer kullancııları gözlece dinlemeyi sağlayan bir yazılım hatası keşfetti. Şirket, mahremiyetle ilgili bugüne kadar ki en büyük sorunla karşı karşıya kaldı.

Söz konusu yazılım hatası FaceTime üzerinden arama yapılan kullanıcının arama yanıtlamadan önce duyulmasını sağlıyor. Buna karşın arama yapılan kullanıcı arayıcı tarafından duyulabildiğinin farkında olmuyor.

Bloomberg News tarafından aktarılan bilgiye göre yazılım hatası, kullanıcı telekonferans araması başlattığında gerçekleşiyor. Ayrıca telekonferans ile aranan kullanıcının telefonun güç düğmesine ya da ses kontrol düğmelerine basmaları durumunda karşı tarafa görüntü de iletiliyor.

Pazartesi günü geç saatlerde Apple'ın sistem durumu sayfasında grup FaceTime fonksiyonunun geçici olarak kullanım dışı olduğu belirtildi. İşletmeler ve siyasi liderlerin eleştirilerine maruz kalan şirket, bu haftanın sonuna doğru sorunun çözümüne yönelik bir yazılım güncellemesi yayınlanacağını açıkladı.