Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri, son açıklanan şirket bilançolarının ekonomiye olan güveni artırmasının ardından yatırımcılar Fed'in politika toplantısının sonuçlarını ve ticaret ile ilgili gelişmeleri beklerken tırmandı. ABD hazine tahvili faizleri yükseldi.

Nasdaq 100 Endeksi'nde yükseliş, Apple Inc. bilançosunun analist tahminlerini aşması sonrasında teknoloji hisselerinin değer kazanmasıyla yüzde 1'i aştı. Boeing'in karının tahminleri aşması sanayi hisselerini destekledi. Demir cevheri, dünyanın en büyük üreticisi Brezilyalı Vale SA'nın üretimi azaltma yönündeki planlarını açıklamasının ardından yükseldi. Stoxx Europe 600 Endeksi'ndeki kazançlara, kanun yapıcıların Brexit'in yeniden müzakere edilmesini oylamasının ardından İngiltere şirketleri öncülük etti.

Son açıklanan şirket karları, Ocak ayında hayal kırıklığına uğratan bir dizi bilançonun küresel ekonominin sağlığına ilişkin endişeleri artırmasının ardından yatırımcılar için bir miktar rahatlama sağladı. Şimdi ise dikkatler Facebook ve Microsoft'un da aralarında bulunduğu teknoloji devlerinin üzerinde. Yatırımcılar Fed'in bugün sona eren politika toplantısında faizleri sabit tutmasını bekliyor. Bununla birlikte faizlerin görünümüyle ilgili ipuçları için politika yapıcıların açıklaması mercek altında olacak. Bu zaman zarfında Çinli müzakereciler süregelen ticaret anlaşmazlığını çözüme kavuşturmak için ABD'li mevkidaşlarıyla Washington'da bir araya geliyor.

Kuzey Carolina'da Independent Advisor Alliance CIO'su Chris Zacarelli, “Geçen bahar küresel büyümeyle ilgili gerçekten büyük endişe vardı. Sıçrama görmenizin sebebi büyük şirketlerin bilançolarının beklenen kadar kötü gelmemesi ve görünümlerinin daha önce düşünülenden iyi gelmesi.” dedi.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeksi, New York saatiyle 11:18'de yüzde 0.8 yükseldi.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.3 tırmanarak sekiz haftanın zirvesine çıktı.
İngiltere'de FTSE 100 Endeksi yüzde 1.4 arttı.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.5 yükseldi.

Döviz

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 yükseldi.
Euro/Dolar paritesi yüzde 0.1 düşerek 1.1424'e geriledi.
İngiliz Sterlini 1.3068'de yatay seyretti.
Japon Yeni yüzde 0.2 değer kaybederek dolar karşısında 109.61'den işlem gördü.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi 2 baz puan yükselerek yüzde 2.73 seviyesine geldi.
Almanya 10 yıllıklarının faizi 1 bp düşerek yüzde 0.19'a geriledi.
İngiltere 10 yıllıklarının faizi 1 bp düşerek yüzde 1.25 oldu.

Döviz

WTI petrolü yüzde 2.6 değer kaybederek varili 52.72 dolar oldu.
Altın fazla değişmeyerek onsu 1,312.05 dolardan işlem gördü.
Demir cevheri yüzde 9.5 yükselerek Mart 2017'den beri en yüksek seviyesinden alıcı buldu.