Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, Fed Başkanı Jerome Powell'ın, tekrar faiz artırımına gitmeden önce, ücretler ve enflasyon yükselene kadar bekle-gör görüşüne yaklaşmakta olduğunu ve Fed'in son faiz artırımına ara verme kararının temel olarak sağlıklı ekonomiyi yolunda tutmakta yardımcı olacağını söyledi.

Kashkari, Long Lake, Minnesota'da katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmada, "Orada çalışmak isteyen daha çok insan var; bırakalım ekonomi güçlenmeye devam etsin ve eğer işaretler görürsek, ücretler artarsa, enflasyon yükselirse, frenden ayağımızı kaldırabiliriz" dedi ve "Ancak frenden ayağımızı erken çekmeyelim" şeklinde görüş bildirdi.

Kashkari, "ABD ekonomisinde halen hızlanma için potansiyel olduğunu düşünüyorum" dedi.

Fed 30 Ocak'taki toplantısında, faiz artırımlarına ara verileceğine ilişkin eksen değişikliğini kararlı bir şekilde işaret etti ve bir sonraki faiz adımının aşağı yönlü olabileceğine de kapı açarak, "sabırlı" olunacağını belirtti.

Fed'in para politikasındaki bu U dönüşü, faiz artırımına gitme kararı almasından ve 2019 yılında 2 faiz artırımı işaret etmesinden altı hafta sonra gerçekleşti. Fed'in faiz artırımlarına ara verme kararı, yavaşlayan küresel büyüme, sıkılaşan finansal koşullar ve ABD-Çin ticaret görüşmeleri ve Brexit'e ilişkin belrisizliklerin Fed'in ABD ekonomisine ilişkin pozitif görünümüne risk oluşturabileceği endişelerini yansıtıyor.

Kashkari'nin bu yıl Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantılarında oy hakkı bulunmuyor.