Advertisement
HABERLER ABONE OL

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kartal'da çöken binada yaralananları ziyaret etti. Bakan Koca, "Kartal'da çöken binada hayatını kaybedenlerin sayısı 15'e yükseli. 13 hastamızın 7'si yoğun bakımda 6'sı da serviste takip ediliyor." ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada şöyle konuştu: 

"Hayatını kaybedenlerin sayısı 15'e yükseldi. 13 hastamızdan 7 kişi yoğun bakımda, 6 kişi servislerimizde tedavi ediliyor. Adem Alemdar 47 yaşında, ortopodik açıdan kırıkları olan, operasyonları yapılmış ve şu an ciddi bir sorunu yoktur. Leyla Yaman, yoğun bakımda, genel durumu şu an itibarıyla iyi.Beyin cerrahisi kliniği tarafından müdahalesi yapıldı. Mert Aydın, 19 yaşındaki vatandaşımız, hastamız, genel yoğun bakımda takip ediliyor, genel durumu orta ile kötü arasında görünüyor. Mert'e yapılan müdahale saat 15.25'de bitmiş oldu. Yapılan müdahale sonrası kendisini ziyaret ettim. Genel durumu şimdilik yakın takip ettirmek gerektiren durumda. Havvamız acil yoğun bakımda, tedavisi devam ediyor. Genel durumu orta ile kötü arası olarak kabul edildi. Sağ ayağında özellikle ciddi bir sorunu var. Yakından takip ediliyor. Ali Efendioğlu 81 yaşında. Genel durumu orta ile kötü arasında. Solunum cihasına bağlı. Bahriye Aytar acil yoğun bakımda, takip edilen, genel durumu kötü gibi gördüğümüz kafa travması olan yakın takip ediliyor. Tayyip Mahmut Alemder.. Tayyib'in genel durumu şu an için iyi. Küçük müdahale yapıldı. Solunum cihazına bağlı değil. Yoğun bakımda yakından takip ediliyor. İyi olarak gördüğümüz hastamız. diğer hastalarımız ise serviste takip edilen Nazan Tekgöz, Havva'nın annesi, genel durumu iyi. Adile Oral 77 yaşında genel durumu iyi olan bir hastamız. Güler Yılmaz, 57 yaşında ciddi bir sorunu yok. Ali Eren Alemdar yine ortopodik durumda takip edilen, genel durumu iyi olarak gördüğümüz, yakın dönemde taburcu olan hastamız."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şu anda 47'nci saatteyiz. Çalışmalarımız aynı hızla devam etmektedir. AFAD'ın yönlendirmesiyle itfaiye, UMKE, 112 sağlık ve sivil toplum örgütleriyle çalışmalar aynı şekilde devam etmektedir. Şu ana kadar 14 kişiyi kaybettik, 14 vatandaşımızı da sağ çıkarabildik" demişti. 

İçişleri Bakanı Soylu Kartal'da çöken binaya ilişkin son bilgileri verdi.

Soylu şunları söyledi:

"Dün akşam saat 11.00'de kayıp sayımız 11'di. O saatten sonra 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. Sağ kurtulamadılar. Hafif yağmurun herhangi bir yavaşlatıcı engeli söz konusu değil. 14 yaralımızın durumu iyi. Göçük altında kalanları sağ salim şekilde çıkarmayı umut ediyoruz."

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, da "Bakanlığımızla koordineli şekilde tüm ihtiyaçları gidermeye çalışıyoruz" diye konuştu.

BİNANIN ÇÖKME NEDENİ

Bakan Soylu, binanın çökme nedeniyle ilgili olarak, "Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığımız geniş kapsamlı bir soruşturma yapıyor. Şu anda ne söyleniyorsa doğru değil. Binanın yapım anına, kim tarafından nasıl yapıldığı yönünde söylenenler var. Kolonların kesilmesi ve diğerlerinin tevatür olduğunu, netleşmiş bilgilerin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılacak açıklamaya kadar itibar edilmemesi gerekir. Biz net olmayan hiçbir bilgiyi paylaşmıyoruz. Bu olayın müsebbibi kimse cezasını bulacaktır" dedi.

ENKAZ ALTINDAN 1 GENÇ SAĞ ÇIKARILDI

Kartal'da enkaz altından bir kişinin sesinin duyulduğunun belirtilmesi üzerine ekipler çalışmalarını bu alana yoğunlaştırdı. Çalışmalar sesin geldiği söylenen noktada yoğunlaştı. Kurtarma çalışmalarında 45. saatin sonunda 16 yaşında bir erkek çocuk yaralı olarak çıkarıldı.

Yaralı genç, Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldığını duyurdu.

Aynı zamanda enkaz altında 30 yaşındaki Şeyma Kambur ile irtibat kurulduğu belirtiliyor. Kambur'un iki çocuğunun da enkaz altında olduğu belirtiliyor. Enkaz altından 5 kişinin sesinin geldiği ifade edildi.

Çöke binadan şu ana kadar 14 kişinin cansız bedeni çıkarıldı. 2'si ağır 13 yaralının tedavisi ise sürüyor.

Kurtarma çalışmalarının 19. saatinde ulaşılan Havva Tekgöz'den sonra enkazda kimsenin sesi duyulmamıştı.

haberturk.com