Advertisement
HABERLER ABONE OL

Unicredit Bank Ekonomisti Daniel Vernazza Bloomberg HT’de Güzem Yılmaz Ertem’in sorularını yanıtladı. Theresa May’in İşçi partisinin teklifini ve Gümrük Birliği’nde olma fikrini reddetmesine Vernazza, “Gümrük birliği daha iyi bir plan, daha az maliyetli olacak” şeklinde belirtti.

Ekonomist, “Theresa May Gümrük Birliği anlaşmasını Avrupa Birliği ile reddetti. Daha iyi bir plan için İngiltere’yi daha yakından izlememiz gerekiyor.  İngiltere ekonomisi bundan ne kadar az etkilenirse o kadar iyi bir plan olacaktır. Gümrük birliğinde kalması ve Avrupa Birliği ile birlikte hareket etmesi daha iyi bir plan olacaktır.” dedi.

İngiltere ekonomisinde bugün açıklanacak büyüme verisi için Vernazza, “Büyük ihtimalle bugün ki veride algının da çok yavaşladığını görebiliriz. Tüketim, konut ve araç satışları yavaşladı. Çünkü çok fazla belirsizlik var. Yatırım ve iş dünyası tarafı da zayıflamış durumda ekonominin üzerinde belirsizlik bulutları var ve Brexit’ten de karşı rüzgârlar esiyor. Aynı zamanda küresel ekonomideki yavaşlama da  İngiltere’yi etkileyecek” dedi.

Vernazza ayrıca “Milletvekillerinin çoğu anlaşmasız Brexit’ten ve bunun yaratacağı kaostan kaçınıyor.  Hükümet ve kanunlar da anlaşmasız Brexite hazır değil. 50 gün kaldı ama alt yapı buna hazır değil. Eğer anlaşmasız bir Brexit olursa çok büyük bir ekonomik kaos yaşanacaktır.  Çok az insan bunu istiyor. Ben çözüm konusunda iyimserim” diye ekledi.