Advertisement
HABERLER ABONE OL

Saat 18.51 itibarıyla 4. Kara Havacılık Alayı'na ait bir askeri helikopter bilinmeyen bir sebepten dolayı, Çekmeköy ilçesi Kirazlıdere mahallesinde bulunan Parkverde sitesinin park olarak kullandığı alana düştü. Kazada 4 asker şehit oldu.  Helikopterin pilotu sivillere zarar vermeden mücadele ederek buraya düştüğü tahmin ediliyor. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

İSTANBUL VALİSİ: MAALESEF 4 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU

Saat 18.51 itibarıyla 4. Kara Havacılık Alayı'na ait bir askeri helikopter bilinmeyen bir sebepten dolayı, Çekmeköy ilçemiz Kirazlıdere Mahallemiz, ardımızda site içerisinde maalesef düşmüştür. Olay yerine hemen 2 dakika içerisinde 112 itfaiyemiz gelmiştir. 4 askerimiz yaralı olarak Sancaktepe Eğitim Araştırma Hastanesi'ne ulaştırılmışytır. Maalesef Sağlık Müdürlüğü'nden ulaştırılan habere göre 4 askerimiz şehit olmuştur. Silahlı Kuvvetlerimiz tahkikata başlamıştır. Tekrar hepimizin, bütün milletimizin, ordumuzun, silah arkadaşlarının başları sağolsun. Herhangi bir yaralı yok. Aynı zamanda bu helikopterin düştüğü yerde de bir sivil yaralı veya vefat eden herhangi bir şeyimiz yok.

"KAZA KIRIM EKİBİ GELMEDEN ENKAZ KALDIRMAMIMIZ MÜMKÜN DEĞİL"

Vali Yerlikaya, bir gazetecinin sorusu üzerine, "Az önce İtfaiye Başkanımızla konuştum. Soğutma işlemlerine devam ediyor. Kaza kırım ekibi inceleme yapmadan buradaki enkazı kaldırmamız mümkün değil" dedi.

İstanbul Çekmeköy'de zorunlu iniş yapmaya çalışan askeri helikopter Kirazlı Mahallesi'nde bulunan  Parkverde Sitesi'nin içine düştü.

GÖRGÜ TANIĞI: ŞİLE YOLUNDA İKEN MOTORLARI HAVA ALDI

Görgü tanığı Devrim Daş Habertürk TV'ye şöyle konuştu: Tam olarak Taşdelen'den 23. Motorize Piyade Alayı'na göre ilerliyordu helikopter. Şile yolu üzerinde iken pervanesinden alev attığını gördük. Daha sonra motorundan duman çıkmaya başladı. Piyade alayının hemen yanındaki siteye düşmüş. Helikopter daha havada iken 112'yi çevirerek haber verdim.

OLAY YERİNDE YANGIN ÇIKTI

Helikopterin düştüğü bölgede yangın çıktı. Oldukça yoğun alev ve dumanların yükseldiği bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi. Sitenin içerisinde kaç kişi olduğu henüz belli değilken, çevredoeki vatandaşların yardımcı olmak üzere olay yerinde oldukları öğrenildi.