Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bloomberg HT'de Fokus programında Güzem Yılmaz Ertem’e konuk olan Oanda Kıdemli Piyasa Analisti Craig Erlam, ABD ve Çin arasında görüşmelerin hisse piyasaları üzerinde iyimser bir hava oluşturacağını söyleyerek şu açıklamalarda bulundu; 

“Görüşmeler iyimserlik havası oluşturacaktır.  Son birkaç haftanın ardından bazı noktalardan ticaret görüşmeleri iyimserlik yarattığını söyleyebiliriz. Her iki tarafın da ısrarcı olduğu bazı noktalar var.  Trump ve Şi’nin bir görüşme yapması bekleniyor. Bu toplantı gerçekleşirse ve anlaşma açıklanacak olursa ki böyle bir durum olabilir, 90 gün ateşkes süresi uzatılabilir. Yeni tarifeler uyarlanmazsa bu durum daha iyi olacaktır”

Morgan Stanley S&P500’un hisse başına kar artış hedefini bu sene aşağı geçmesinden ardından “bilanço resesyonundan endişe etmeli miyiz?” sorusuna Erlam, “Bilanço resesyonu olasılıklar dâhilinde görünüyor. Bilançolarda İlk çeyrek beklentileri düşük ve genel anlamda yüzde 1’lik bir düşüş beklentisi var.  Bu durum ikinci çeyreği de etkileyebilir ve resesyona sebep olabilir. Fakat, çok derin bir resesyondan bahsetmiyorum ve çok uzun sürmeyecektir” dedi.