Advertisement
HABERLER ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 13 Şubat 2019

1- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkent Voleybol Sahası'nda Türkiye Esnaf Buluşması ile Üreğil Millet Bahçesi'nde Mamak Toplu Açılış Töreni'ne katılacak.

(Ankara/14.00/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Gürcistan Meclis Başkanı Irakli Kobakhıdze ile görüşecek ve onuruna öğle yemeği verecek.

- Yıldırım, KKTC Başbakanı Tufan Erhürman'ı kabul edecek, TBMM Tören Salonu'nda "Troya Hazineleri" belgeselini izleyecek.

(TBMM/11.30/13.00/14.30/21.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenecek "Bilirkişilik Çalıştayı"na katılacak.

(Ankara/09.30)

2- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu ve Asayiș Șube Müdürleri toplantılarına iştirak edecek.

(Ankara/09.30/12.00)

3- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, jandarma ve polis özel harekat mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelecek, Valilik, Elif Güntaş İlkokulu, Millet Bahçesi ve 15 Temmuz Parkı ile AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

- Selçuk, Millet Kıraathanesi'nde gençlerle, Grand Şaroğlu Hotel'de de iş insanları, muhtarlar ve kanaat önderleriyle buluşacak.

(Tunceli/09.30-13.45)

4- Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'na katılacak, ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

(Brüksel)

5- AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Güvenevler Kültür ve Sanat Merkezi açılış törenine katılacak, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle toplantı yapacak.

(Gaziantep/14.00/15.30)

6- TBMM'den

- Genel Kurulda, Maden Kanunu'nda değişiklik öngören kanun teklifi üzerinde görüşmeler devam edecek.

(TBMM/14.00)

- TBMM Dilekçe ve İnsan Haklarını İnceleme Karma Komisyonunda Kamu Denetçiliği Kurumu 2018 Yıllık Raporu sunulacak.

(TBMM/11.00)

EKONOMİ

1- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Rize-Artvin Havalimanı ile Çevre Yolu ve Salarha Tüneli inşaatlarında incelemede bulunacak, ziyaretler gerçekleştirecek.

(Rize/10.30-19.00)

2- TÜİK, geçen yılın aralık ayına ilişkin süt ve süt ürünleri ile kümes hayvancılığı üretimi istatistiklerini yayımlayacak.

(Ankara/10.00)

3- Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail DEMİR, Teknofest 2019'un basın tanıtımına katılacak.

(İstanbul/10.30)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Venezuela'da Devlet Başkanı Nicolas Maduro taraftarları ile muhalefetin düzenlediği gösteriler, ABD'nin yönetim değişikliği baskıları ve uluslararası yansımaları takip ediliyor.


(Caracas)

2- ABD ve Polonya'nın öncülüğünde Orta Doğu’da barış ve güvenlik konularının tartışılacağı konferans düzenlenecek.

(Varşova)

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ile bölgedeki durum izleniyor.

(Halep/İdlib)

GÜNCEL

1- FETÖ davaları

- FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde Sualtı Taarruz (SAT) ile Kurtarma ve Sualtı komutanlıklarında görevli 38 askerle bu personelden sorumlu sözde Deniz Kuvvetleri yapılanmasının "mahrem imamı" konumundaki 14 sivilin de aralarında bulunduğu 42'si tutuklu 52 sanığın yargılanmasına İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri'de devam edilecek.

(İstanbul/11.00)

- Darbe girişiminde Kara Havacılık Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 155 sanığın yargılanmasına 17. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

AA