Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, ABD ekonomisinin küresel büyümeye yönelik risklere rağmen "çok iyi durumda" olduğunu ve bunun da politika yapıcılara bir sonraki adıma karar vermeden önce daha fazla veri toplayabilmek için zaman kazandırdığını söyledi.

Mester, Cincinnati'de katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmada, "Gelen verilerin çoğu, daha yavaş ancak halen sağlam büyüme ile uyumlu," dedi.

Mester, "Gelecekteki faiz ayarlamaları konusunda bekle-gör yaklaşımını uygulamaktayız" şeklinde konuştu.

Cleveland Fed Başkanı, 2019'da yüzde 2 ila 2.5 büyüme, işsizlik oranının yüzde 4 ya da altında ve enflasyonun yüzde 2 yakınında olacağı tahmininde bulundu.

Mester, 4 Şubat'taki yorumunu tekrarlayarak, "Eğer ekonomi en muhtemel olduğunu düşündüğüm şekilde hareket ederse, fed fonları faizinin (Fed'in gösterge faizi) mevcut seviyelerden biraz daha yukarıya çıkması gerekebilir" dedi.

Metser, öte yandan, "Ancak eğer tahminlerime yönelik aşağı yönlü riskler somutlaşırsa ve ekonomi beklediğimden daha zayıf performans gösterir ve çifte hedefimizi tehlikeye sokarsa, görünümümü ve politikaya ilişkin görüşlerini değiştirmek durumunda kalacağım" şeklinde konuştu.

Mester, Fed'in bilançosunu kademeli daraltmasının dördüncü çeyrekteki piyasa volatilitesine yol açtığı yolunda bir işaret görmediğini söyledi.

Mester, ileriye dönük bilanço stratejisi konusunda, "Bunu tamamlıyoruz ve kamuoyuna bilanço konusundaki planımızı açıklayacağız" dedi.

Mester'in bu yıl Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantılqarında oy hakkı bulunmuyor.