Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Hazine tahvilleri, ABD işlemlerinin başlangıcı öncesi, ABD'nin Çin ürünlerine gümrük tarifelerin artıracağı tarihi 60 gün öteleyebileceğine ilişkin haberler sonrası risk varlıklarındaki yükselişin etkisi ile günün en düşük seviyesini görmesinin ardından yükseldi.

Tahvil faizlerindeki gerileme, İngiltere Paarlamentosu'nun Başbakan Theresa May'in Brexit stratejisini oylamaya hazırlanması ile birlikte sterlinin son bir ayın en düşük seviyesine inmesinin ardından İngiliz tahvil faizlerindeki düşüş ile başladı.

Öte yandan, ABD Kongresi, hükümetin kapanmasını önlemek için hazırlanan harcama kanun tasarısını oylamayı planlıyor.. Ancak Başkan Donald Trump henüz bu tasarıyı onaylayacağı yolunda bir işaret vermedi.

ABD Hazine tahvil faizleri getiri eğrisi boyunca bir ila iki baz puan düştü, ancak son bir haftada görülen dar bandın içinde kaldı. 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvilinin getirisi, 0.9 baz puan yükselişle yüzde 2.711 seviyesine kadar çıktıktan sonra 1.8 baz puan gerileyerek yüzde 2.684 seviyesine indi.

Faizler bu hafta, yüksek miktarlı özel sektör tahvil ihraçları ve Perşembe günü itibariyle bir anlaşma olmaması ile birlikte her gün yükseldi.