Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları 4 bin artışla 239 bin oldu, 4 haftalık ortalama başvurular bir yılın zirvesine çıktı

ABD Borsaları haftaya karışık seyirle başladı. Dow Jones endeksi günlük bazda yüzde 0,41 düşerek 25.439,39 puanda seyretti. S&P 500 Endeksi dün yüzde 0,27 düşerek 2.745,73 puanda,  Nasdaq endeksi yüzde 0,09 yükselerek 7.426,96 puanda seyretti. 

Endekslerin yön bulamamalarında zayıf gelen ekonomik veriler ve ABD Çin ticaret müzakelerinde reformlar üzerinde uzlaşılamaması haberleri etkili oldu.

ABD'de perakende satışlar Aralık'ta hükümetin kapanması ve ekonominin yavaşlamasıyla 9 yılın en büyük düşüşünü kaydetti. Ticaret Bakanlığı'nın verilerine göre perakende satışlar yüzde 0.1'lik artış beklentisine karşılık Aralık'ta %1.2 düştü. Otomobil hariç perakende satışlar %1.8 düşerken akaryakıt ve otomobil hariç satışlar ise %1.4 oranında geriledi. Bu, 2009'un Mart ayından beri görülen en büyük düşüş oldu. 13 büyük perakende kategorisinden 2'si hariç tümü düştü. 
ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları 4 bin artışla 239 bin oldu, 4 haftalık ortalama başvurular bir yılın zirvesine çıktı

Beijing'de ABD Hazine Bakanı Steve Mnuchin, ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer ve Çin Devlet Başkanı Yardımcısı Liu He2nin katılımıyla sürdürülen ticaret müzakelerinde Konuya yakın kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre ABD ile Çin'in ticaret görüşmelerinde Çin'den talep edilen reformlara dair fazla bir gelişme kaydedilmedi.