Advertisement

Türkiye'nin en önemli üretim alanlarından birisi olarak gösterilen ve stratejik olarak nitelenen pancar şekeri üretiminde sektör paydaşları bir çatı altında toplandı.

Pancar Şekeri Üreticileri Derneği Ankara’da kuruldu.

Kamuya ait şeker fabrikalarının özelleştirme süreci sonrasında sektörün temsil noktasındaki oluşan boşluğu doldurmak amacıyla kurulan Pancar Şekeri Üreticileri Derneği, sektörün sorunlarını dile getirip birlikte çözüm bulmayı hedefliyor.

Şubat ayının ilk haftasında özel sektöre ait şeker fabrikalarının katılımıyla kurulan Dernek, Ankara’da hizmete başladı.

Pancar Şekeri Üreticileri Derneği Başkanlığı’na Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay seçildi.

Dernek Başkan Yardımcılığı görevini Kırşehir Şeker Fabrikası Genel Müdürü Yavuz Erence üstlendi.

Yönetim Kurulu Üyeliklerine ise Konya Şeker Fabrikası Genel Müdürü Ali Tuncel, Bor Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Üyesi Emir Dişli ve Çorum Şeker Fabrikası Genel Müdürü Kemal Ateş seçildi.

Dernek yönetimi, şeker sektörünün temsili, sorunlarının çözümü ve sektöre dair ortak hedeflerin gerçekleşmesi noktasında etkin bir çalışma sergilemeyi amaçlıyor.

Pancar Şekeri Üreticileri Dernek Başkanı Hüseyin Akay, Bloomberg HT Tarım Editörü İrfan Donat'a yaptığı açıklamada, özelleştirme süreciyle birlikte şeker sektöründe yaşanan yeniden yapılandırma sürecinde; temsil noktasında oluşan boşluğu doldurmak, sektörün sorunlarını etkili bir biçimde dile getirip birlikte çözüm bulmaya yönelik çalışmalar yapacaklarını söyledi.

TÜRK ŞEKER İLE GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Derneğin şeker sektörüne hayırlı olması dilediğinde bulunan Başkan Akay, "Türk Şeker ile de görüşmelerimiz devam ediyor, kamuya ait şeker fabrikalarıyla da Derneğimiz çatısı altında buluşacağız. Türkiye’de tarımsal ekonomide ve istihdamda çok önemli bir yere sahip olan pancar üretimi ve pancar şekerinin daha sağlıklı ve geleceğe güvenle bakması noktasında Derneğimizin çok önemli bir görev ve görev üsteleneceğine inancımız tamdır. Bu çerçevede Dernek Üyelerimizle birlikte önemli çalışmalara imza atacağız. Sektörel dayanışmanın arttırılması, pancar üreticilerinin desteklenmesi, AR- GE çalışmalarının desteklenmesi, üretim teknik ve modernizasyonlarının takibi gibi konularda çalışmalar yapmayı hedefliyoruz" açıklamasında bulundu. 

İrfan Donat

Bloomberg HT Tarım Editörü

idonat@bloomberght.com