Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

JP Morgan Chase Asya Pasifik Başkanı Jing Ulrich bir takım endişeler nedeniyle Çin'e yatırımlarını erteleyen çoğu küresel yatırımcının düşen değerlemelerle piyasalara geri döndüğünü belirtti.

Bu açıklama, Pekin yönetiminin zorunlu karşılık, vergi indirimleri gibi çeşitli politika önlemlerinin ardından geldi. Ulrich "Şimdiye kadar bu sonuçlar çok fazla görünür olmadı, ancak gelecek birkaç ayda bu önlemler meyve vermeye başlayacak." dedi. Ulrich Pekin'in önlemlerinin Mayıs ve Haziran'da kurumsal karlılıklarda belirgin bir etki yapacağına dikkat çekti.

Ulrich'e göre yüksek borç oranları, büyümede yavaşlama gibi endişelerle  Çin varlıklarında ağırlığını azaltan çoğu küresel yatırımcı şimdi değerlemelerin birkaç yıl öncesine göre daha düşük olması nedeniyle geri dönüyor.

Çin'de Şanghay Borsası bu sene başından bu yana %10'dan fazla yükseldi.

Yatırımcılarımın teknoloji, yapay zeka, internet gibi hızlı büyüyen sektörlere yöneldiğini belirten Ulrich "bu alanlar ekonomideki genel yavaşlamaya karşı çok dirençli" diye konuştu. Uzman, küresel ekonominin bugünkü durumunda dahi sağlık ve eğitim alanının da yatırım için öne çıktığını ifade etti.