Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bloomberg HT'deki Akıllı Para programında Açıl Sezen'e konuk olan Rabobank FX Strateji Direktörü Jane Foley Euro/Dolar paritesinde beklentisini anlattı.

Ocak ayında piyasalarda algının değiştiğini, Euro Bölgesi'nde kötü veriler geldiğini ve euronun da Ocak'tan beri zayıfladığını belirten Foley Avrupa'daki iç siyasi ve ekonomik risklere dikkat çekerek "Ben euro tarafında bir miktar daha zayıflık bekliyorum. Avrupa'da parlamento seçimleri var. Daha popülist politikacıların seçildiğini görebiliriz. Fransa ve İtalya'da siyasi gerilimler var, Almanya ekonomisinde sorunlar var. ABD tarafından Avrupa'ya yeni vergi tarifeleri uygulanırsa daha da fazla olumsuz etki olabilir" diye konuştu.

Euro/dolar'da 3 aylık hedeflerinin 1.12 olduğunu dile getiren Foley "ABD'nin gelecek sene resesyon riski var. 2020'de Fed'den faiz indirimi de olursa bu doların güvenli varlık statüsünü kaybetmesine neden olur.

Önümüzdeki 3 ayda hedefimiz 1.12 ve politik risklere rağmen Euronun daha fazla kötüleşmesi de çok olası gözükmüyor." değerlendirmesini yaptı.

Euro/dolar paritesi bugün de %0.2 düşüşle 1.12 seviyelerinden işlem görüyor.