Advertisement
HABERLER ABONE OL

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, Delaware'de yaptığı konuşmada, "Ekonomi ve Fed 2019'da geçiş yılında" ifadesini kullandı.

Belirsizlikler konusunda, Fed'in iletişiminin, politika yapıcıların karşılaştığı daha yüksek belirsizlik derecesini hesaplamak için bu yıl evrimleşmesi gerektiğini söyleyen Mester, "Gelecekteki politika yolunda daha az kesinlik var bu yüzden iletişimimizin değişmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Mester, "ABD ekonomisi dinamik ve gelecekteki politika yolu ekonomik ve finansal koşulların zaman içinde gerçekte nasıl değiştiğine bağlı olacak. Verilere bağlı olmanın, Fed yetkililerinin politika oluşturma yaklaşımlarında sistematik olmayacağı anlamına gelmiyor” dedi.

Mester, "Bilançonun küçültülmesi büyük olasılıkla uzun vadeli faiz oranları üzerinde yukarı yönlü baskı yaratıyor. Eğer ekonomi beklediğim gibi performans gösterirse Fed faiz oranlarının biraz daha yüksek olması gerekebilir. Fed, eğrinin gerisinde ya da önünde değil, faiz politikasını ayarlamadan önce ekonomi konusunda bilgi elde edebilir" dedi.

2019 veya 2020'de ekonomik durgunluk beklemediğini belirten Mester, "Esnek enflasyon hedefine yönelik çalışmalar yolunda gidiyor. Aylık perakende satışlara ait veri oynak olabilir ancak güçlü işgücü piyasası tüketiciyi destekleyici konumda" şeklinde konuştu.

Mester'in bu yıl Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantılarında oy hakkı bulunmuyor.

Bloomberg News