Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dün 5.31 - 5.33 bandında dalgalanan Dolar/TL yeni günde 5.32 - 5.34 bandında işlem görüyor, euro 6.04'te, sepet kur 5.68'de seyrediyor.

Önceki gün dolar/TL Fed'in son toplantı tutanaklarının açıklanmasının ardından gece saatlerinde 5.34’e yükselmişti. Ocak ayına ait tutanaklarda bu yıl faiz artırımı beklentilerinin canlı olduğu görülmüştü. 

HANEHALKI DOLAR ALMAYI SÜRDÜRÜYOR

Dün açıklanan rakamlara göre yurt içi yerleşiklerin Döviz mevduatı, 15 Şubat ile biten işlem haftasında 439 milyon dolar artarak 169.38 milyar dolara yükseldi.
 
Hanehalkı kesintisiz olarak 19 haftadır dolar almaya devam etti.



İstanbul Portföy Yönetici Ortağı Tufan Deriner Bloomberg HT'ye yaptığı değerlendirmede yerli yatırımcının son dönemde dövize yöneldiğini belirterek "Kurun hızlı yukarı gittiği Ağustos döneminde yükselişin yabancıların alımlarıyla olduğunu görmüştük. Yabancıların yüksek faizden dolayı TL uzun pozisyonda yollarına bir süre daha devam edeceğini düşünüyorum, özellikle seçime kadar." dedi.

"AŞIRI YÜKSELİŞ BEKLEMEM"

Dolar/TL'nin bir süre daha bu seviyelerde kalmaya devam edeceğini belirten uzman "Kurda hafif bir yükseliş gördük ama aşırı yükseliş beklemiyorum. Faiz tarafında birkaç gündür satış yiyor gibiyiz. O düzeltme hareketinin yavaş yavaş sonuna geliyor olabiliriz.

Ben önümüzdeki dönemde mevduat faizlerinin iyi olduğunu, Borsanın kötü performans gösterse de seçici olarak yatırım yapılmasının daha doğru olduğunu düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Bugün içeride ve dışarıda kurun hareketinde etkili olacak kritik veri akışı bulunmuyor.

Capital Economics'ten William Jackason ve James Swanston bu yıl Türkiye, Çin, Hindistan, Filipinler ve Meksika'da faiz indirimi beklediklerini, gelecek sene de bu trendi Rusya, Kore ve Güney Afrika'nın takip edeceğini belirtti. Notta "Gelişen ülke büyümeleri yavaşlarken ve enflasyon düşerken tahminlerimizden daha fazla gevşeme politikası görülebilir" değerlendirmesine yer verildi.