Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Kordsa CEO'su Ali Çalışkan Bloomberg HT'deki Finans Merkezi programında Gökhan Şen'e değerlendirmelerde bulundu.

Küresel yavaşlamanın olumsuz etkisini henüz görmediklerini belirten Çalışkan "Global anlamda yavaşlama olduğunu görüyoruz. Ama global raporlarda 2019 sonu beklentilerini inceleyince %1 - 1.5'lik büyüme öngörüsü var. Sektör olarak biz yakın takipteyiz ama şu an henüz olumsuz etki görmüş değiliz, belki 2. yarıda otomotiv sektörü ve lastik sektöründe durağanlık olursa etkisi olabilir ama şu an için bir etki görmüyoruz" diye konuştu.

"NET KARIMIZDA %60 BÜYÜME SAĞLADIK"

2018 yılını beklentileri doğrultusunda tamamladıklarını belirten Çalışkan "Ciromuz 4 milyar TL seviyelerine yükseldi, bu da TL bazında yüzde 59'luk büyümeyi getirdi. Net karımızda da 2018 sonunda %60'lık büyüme sağladık, 212 milyon TL'den 339 milyon TL'ye ulaştık. EBİTDA'daki iyileşmemiz de çok iyi..Burada %83'lük büyüme oldu." dedi.

"BİLANÇOYU YABANCI PARA CİNSİ YAPMA PLANI VAR"

Çalışkan bilançoyu yabancı para cinsi yapma planları olduğunu ifade etti. Çalışkan konuya ilişkin olarak "önümüzdeki dönemde buna yönelik bir planımız var. Türk şirketi olarak ve Borsada işlem gören bir şirket olarak TL bazında raporlama yapıyoruz. Ama bugün Kordsa 4 kıtada 5 ayrı ülkede 11 fabrikası olan global bir şirket.

Gelirlerimizin %74'ü dolar bazlı, geri kalan %26'sı da euro bazlı. Girdilerimizin %77'si dolar bazlı, geri kalan ise var olduğumuz ülkelerin lokal para birimleri bazında. Dolayısıyla bölgesel dalgalanmaları bertaraf edecek araçları da yaratmış oluyoruz." diye konuştu.