Advertisement
HABERLER ABONE OL

Fed Başkanı Jerome Powell'ın Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde yaptığı konuşmasında, "Bilanço ile ilgili bir duyuruyu çok yakında yapacağız" dedi.

"Bilançonun büyüklüğü Fed'in yükümlülüklerine göre belirlenecek" yorumunu yapan Jerome Powell, "Bilanço ile ilgili bir plan yapmaya son derece yakınız. Sabırlı olacağız ve ekonominin nasıl geliştiğini izleyeceğiz. Hükümetin sürdürülemez bir durumdaki mali patikası oldukça uzun vadeli bir sorun" ifadesini kullandı.

Powell, Fed'in banka rezervleri için “denge talebinin” ne olacağını gerçekten bilmediğini" söyledi ve “onu bulmak zorunda kalacağız” açıklamasını yaptı ve "Borç, milli gelirden daha fazla arttığı için bütçe sürdürülemez" dedi.

Fed'in daha yüksek bir enflasyon hedefini değerlendirmediğini belirten Jerome Powell, "Fed'in politika dışında kalmaya, siyaseti dikkate almamaya dair sağlam bir geleneği var. Çünkü bağımsız merkez bankaları daha iyi iş çıkarır" dedi.

Powell, "İş dünyası ticaretle ilgili belirsizliği vurguluyor. 2018 GSYH büyümesi yüzde 3'e yakın gerçekleşebilir. Geçen yıl ücretlerdeki artış memnun ediciydi. Düzenlemelerdeki değişmelerin ekonomiyi desteklediğini söylemek güç. Hanehalkı borçluluğunda görünüm genel olarak sağlıklı. Borçlarda temerrüde düşmenin kötü sonuçları olacaktır" dedi.

 

Bloomberg News