Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de endeksler yoğun gündemin ardından günü karma seyirde tamamladı. Dow Jones endeksi yüzde 0,28 düşerek 25.985,16 puanda seyretti. S&P 500 Endeksi yüzde 0,05 azalarak 2.792,38 puanda,  Nasdaq endeksi yüzde 0,07 yükselerek 7.554,51 puanda seyretti. 

ABD Başkanı Trump ve Kuzey Kore Lideri Kim Yong Un arasında Hanoi'de gerçekleştirilen görüşmeler sürerken Trump, "Kuzey Kore ile nükleer anlaşma yapma konusunda acele etmeyeceğim. Önemli olan doğru bir anlaşma yapmak" dedi. İkili bugün ortak bir imza töreni düzenleyecek. 

ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer ABD Çin ticaret müzakelerine dair, "Çin'in daha fazla ABD ürünü alması anlaşma için yeterli değil" diyerek sürecin zorluklarına değindi.

Lighthizer, müzakelerin sonuçlarını tahmin etmek için erken olduğunu anlaşmanın ardından gelecek sürecin de uzun olacağını sözlerine ekledi. 

Fed Başkanı Jerome Powell Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'ne yaptığı sunumda yine "sabır" vurgusu yaptı. Powell, "Bilanço ile ilgili bir plan yapmaya son derece yakınız. Sabırlı olacağız ve ekonominin nasıl geliştiğini izleyeceğiz. Hükümetin sürdürülemez bir durumdaki mali patikası oldukça uzun vadeli bir sorun" ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın eski avukatı Michael Cohen, ABD Kongresinde verdiği ifadede Trump için ağır ifadeler kullandı. Cohen, "Trump'ın Ruslarla işbirliği yaptığına dair şüphem var, ama kanıtım yok" dedi