Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan,  Dallas Fed Başkanı Kaplan, ABD ekonomisinin bir dizi aşağı yönlü riskle karşı karşıya olduğunu ve para politikasında sabırlı olunması gerektiğini söyledi.

Kaplan, San Antonio, Teksas'ta katılıdığı bir etkinlikte yaptığı konuşmada, "küresel büyümenin yavaşlamakta olduğunu" ve bu sorundan ve diğer belirsizlik kaynaklarından meydana gelebilecek potansiyel yayılmalardan dolayı, para politikası konusunda "ara vermeli ve sabırlı olunmalı" görüşünü desteklediğini söyledi.

Yavaşlayan küresel büyümenin ABD'de işletmelerin işe almalarını ve yatırımlarını etkileyebileceğini kaydeden Kaplan, "Bir dizi aşağı yönlü risk ve belisizlik olduğunu düşünüyorum" dedi.

Getiri eğrisi ne söylüyor?

Kaplan, kısa vadeli faizlerin uzun vadeli faizlerin üzerine çıktığı durumu gösteren getiri eğrisinin ters dönmesi konusunda da değerlendirmelerde bulundu.

Bu konuda dikkatli olduğunu kaydeden Kaplan, "Piyasaların ne dediğini her zaman bilmiyorum. Ancak bunlar genellikle dikkat edilmesi gereken konular," dedi ve 2 yıl vadeli tahvillerin faizlerinin 5 yıllıkların üzerinde olduğuna dikkat çekti.

Kaplan, Hazine tahvilleri getiri eğrisinin kendisine "gelecekteki büyüme görünümünün durgun olduğunu" söylediğini kaydederek, "Bu benim için bir uyarı sinyali. Bize, çok, çok dikkatli olmamız gerektiğini söylüyor" değerlendirmesinde bulundu.

Kaplan'ın bu yıl gerçekleştirilecek federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantılarında oy hakkı bulunmuyor.