Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed Başkanı Jerome Powell, çelişkili ekonomik sinyaller ve durgun enflasyon ortamında, merkez bankasının sabırlı olması gerektiği yolundaki mesajını tekrarladı.

Powell, Perşembe günü New York'ta yaptığı konuşmada, "Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), çifte amacımızı desteklemek için federal fon oranına (gösterge faiz) ilişkin gelecekteki uygun ayarlamaları belirleme konusunda sabırlı olacak" dedi.

Powell, "Sağduyulu risk yönetimi yaklaşımı, FOMC'ye geçmişte çok faydalı oldu" değerlendirmesinde bulundu.

Powell'ın bu değerlendirmeleri, ABD'de GSYH verilerimin ekonominin beklenenden daha az soğuduğunu göstermesinin ardından geldi. ABD'de yıllıklandırılmış rakamlara göre GSYH 4. çeyrekte, yüzde 2.2 beklenirken yüzde 2.6 arttı.

Powell bu veriden bahsetmedi, ancak ekonominin iyi durumda olduğunu söyledi ve tüm bunlara karşılık, enflasyonun düşük kalmaya devam ettiğine dikkat çekti. Fed Başkanı, "Enflasyona yönelik yukarı yönlü baskı işaretleri, güçlü işgücü piyasasına karşın durgun" dedi.

Powell ayrıca, kısa vadeli görünüme ilişkin çelişkili işaretlerden de bahsetti ve "Bunlar arasında Çin ve Avrupa'da yavaşlayan büyüme, Brexit'e ve devam eden ticaret görüşmelerine ilişkin belirsizlikler ve Aralık ayında perakende satışlardaki beklenmedik düşüş yer alıyor" şeklinde konuştu.