Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisse senetleri, ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmelerinde ilerleme kaydedildiğine ilişkin sinyallerin etkisiyle Haziran ayından bu yana görülen en yüksek seviyesinden kapandı. Kilit önemdeki direnç seviyesinin kırılması da güven verdi. Hisseler, yatırımcıların kar realizasyonuna gitmesiyle öğle sonrası işlemlerde kazançlarını azalttı.

Şanghay Bileşik Endeksi Pazartesi günkü işlemlerde yüzde 1.1 yükselişle kapandı. 3,000 puanı aşan gösterge endeks gün içi işlemlerde kazancını yüzde 3.2'ye kadar artırmıştı. Endekste düşen her hisse senedine karşı yedi hisse yükseldi. 3 Ocak düşüğünden bu yana yüzde 23 yükselen Şanghay Bileşik Endeksi, Çin hisse piyasasındaki 1.5 trilyon dolarlık değer artışında etkili oldu.

Çin hisse piyasasında ivme 2015 balonunun zirvesinden beri hiç bu kadar güçlü olmamıştı. Şanghay Bileşik Endeksi'nde RSI göstergesi o yılki zirvesine yaklaşıyor. Endekste işlem gören 1500 civarı şirketin neredeyse tamamı uzun vadeli hareketli ortalamalarının üzerinde işlem görüyor.

Beijing'de Miyuan Investments fon yöneticisi Chen Weining, “Piyasa çıldırdı. Teknik seviyeler yükselişi işaret ediyor ancak 5 hatalarını tekrar etmeyeceğimizden emin olmalıyız.” dedi.