Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çağlayan, DTM'de gazetecilere Mısır ve Tunus'ta son yaşanan olaylara ilişkin değerlendirmede bulundu.

Her iki ülkeyle ilgili oluşturulan kriz masalarında şu anda bu ülkelerde görev yapan ticaret müşavirleri ve daha önce bu ülkelerde ticaret müşavirliği yapan eski görevlilerin yanı sıra, DTM bünyesinde oluşturdukları ülke masalarında görev yapan uzmanların, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türkiye Müteahhitler Birliği, DEİK İş Konseylerinin Mısır ve Tunus başkanlarının yer alacağını anlattı.

Bakan Çağlayan, konuyla ilgili TOBB, TİM, DEİK'in Tunus ve Mısır İş Konseyi başkanları ve Türkiye Müteahhitler Birliği başkanlarıyla görüştüğünü ifade etti.

İLK TOPLANTI YARIN SABAH

Söz konusu kriz masalarının ilk toplantısını kendisinin başkanlığında yarın sabah saat 10.00'da DTM'de gerçekleştireceğini ifade eden Çağlayan, bu toplantıya Mısır ve Tunus'ta yatırımı bulunan bütün işletmelerin birinci derece sorumlularıyla, Mısır ve Tunus'a ihracat yapan firmaların temsilcilerinin katılacağını söyledi.

Mısır ve Tunus'ta yaşanan sorunların yanı sıra bu konudaki endişeler ve beklentilerin de toplantıda ele alınacağını belirten Çağlayan, bu beklenti sorun ve endişelerin hem iki ülkenin Ankara'daki büyükelçileri hem de Türkiye'nin bu ülkelerdeki büyükelçilerine iletileceğini aktardı.

Kriz masasına ulaşmak isteyen vatandaşlar, iş adamları ve yatırımcılar için iki ayrı telefon hattı ve elektronik posta adresi oluşturulduğunu belirten Çağlayan, Mısır Kriz Masasına 0312 212 87 44 hattan ulaşılabileceği gibi internetten de misirkrizmasasi@dtm.gov.tr adresinin kullanılabileceğini belirtti.

Tunus Kriz Masası'na ise 0312 212 87 43 nolu telefondan ve tunuskrizmasasi@dtm.gov.tr adresinden ulaşabileceğini belirten Çağlayan,
''Bu masalarda, bu ülkelerde görev yapan ticaret müşavirlerimiz, ülke masası uzmanları girişimcilerimizin her türlü soru ve problemleriyle ilgilenecek, onlardan gelen raporları Müsteşarlığımız veya bana aktaracaklar.

Biz de arkadaşlarımızın bu yaşanan olaylardan mağdur olmaması noktasında gereken tedbirleri süratle alacağız'' dedi.